Кафедра екології та природозахисних технологій СумДУ продовжує активно розвивати міжнародні зв’язки з закордонними науковими установами. В рамках співпраці з Природничим університетом в м. Познань відбувся робочий візит керівника лабораторії біогазових технологій Васькіна Романа до Лабораторії Екотехнологій цього унівеситету.

Під час візиту науковець СумДУ провів зустрічі з керівником лабораторії професором Яцеком Дахом та деканом факультету Інженерії довкілля та Інженерії механічної професором Клаудією Боровяк. Обговорили напрями подальшої наукової та освітньої співпраці. Домовились про подачу спільної заявки на участь в конкурсах Erasmus+.

В рамках візиту Роман Васькін пройшов тренінг з проведення біогазових досліджень та розпочав на базі лабораторії екотехнологій серію досліджень продуктивності біогазу із рослинних відходів. Перша серія досліджень буде здійснюватися на відходах декількох сортів соняшника. В подальшому планується проведення досліджень на відходах кукурудзи, ріпаку та сої.

28.11.2023

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.