Доцент кафедри екології та природозахисних технологій Єлізавета Черниш взяла участь у Семінарах мережі Twinning* UUKi з відновлення рослинно-ґрунтового покриву, що відбувся 4-5 липня 2023 року в Кампусі Ланкастерського університету в Лейпцигу, Німеччина.

Основним напрямом роботи було визначення можливостей для нової співпраці між вченими-екологами, рослиннознавцями та ґрунтознавцями з Великобританії, України та Німеччини для обміну досвідом досліджень, розробки планів авторитетних оглядів та спільних заходів для післявоєнного відновлення грунтів в Україні.

Наша колега представила доповідь за темою власних досліджень в межах науково-дослідного проекту «Фосфогіпс як мінеральних ресурс для біопроцесів», що отримав фінансування в рамках програми MSCA4Ukraine за підтримки Європейського Союзу. Це дозволить розширити мережу контактів для подальшого поширення результатів проекту з використання фосфогіпсу разом з дигестатом для підвищення родючості ґрунтів.

 

*Twinning - це інструмент Європейського Союзу для інституційної співпраці між державними адміністраціями країн-членів ЄС та країн-бенефіціарів або партнерів.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.