"Привіт! Я - Анастасія Єрьоменко, студентка 3-го курсу спеціальності «Екологія» групи ОС-01. І сьогодні хочу вам трішки розказати про мій досвід участі у програмі академічної мобільності Erasmus +. Моя мобільність проходила в Природничому університеті в Любліні. 

По-перше, ця програма дала мені можливість здійснити мою мрію і це спробувати навчатися за кордоном, спробувати та порівняти освіту в Європі та в Україні. І навчатися тут дійсно цікаво, велика увага приділяється не тільки теоретичним знанням, а й вмінню застосовувати їх на практиці, тому у нас постійно є якість польові дослідження, експерименти і т.д. Також університет постійно організовував різні заходи для інтеграції студентів по обміну у культуру Польщі (наприклад, у нас проходив Різдвяний воркшоп і на ньому приділяли увагу польським традиціям святкування Різдва та нового року в Польщі). Також, не слід боятися не порозумінь під час занять чи інших побутових речей, оскільки викладачі завжди дуже привітні та дружелюбні до студентів за обміном і завжди прийдуть на допомогу чи пояснять матеріал ще раз.  

Друге, що дав мені Erasmus, це нові знайомства. Адже Еразмус це завжди про людей, і тому моя порада, для тих хто поїде, ніколи не боятися, ви всі студенти і всі в однакових обставинах, і спілкування – це ваш ключ до нових друзів, пізнання нових культур.

Третє, що мені подарував Erasmus, це постійні подорожі, разом із іншими студентами ми подорожували Польщею та іншими країнами Європи.

Четверте, що надає ця програма, це те, що під час навчання за кордоном, ви маєте можливість перезарахувати вивчені предмети в приймаючому університеті на відповідні предмети в СумДУ".

12.02.2023

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.