Програма віртуальної мобільності «Стала біотехнологія та охорона навколишнього середовища» між Сумським державним університетом (Україна) та Чеським університетом природничих наук м. Праги (Чеська Республіка) була спрямована на підвищення якості освіти, змістовний обмін між викладачами та студентами університетів різних мовних культур у географічно віддалених регіонах.

У ній прийняли участь бакалаври та магістри спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту нвколишнього середовища». Програма відбулась у вересні – листопаді 2022 року.

Лекторами були доц., д-р Гінек Рубік, факультет тропічних агронаук, Чеський університет природничих наук м. Праги та доц., д-р Єлізавета Черниш, кафедра екології та природозахисних технологій, факультет технічних систем та енергоефективних технологій, Сумський державний університет.

Стала біотехнологія та захист навколишнього середовища має на меті надати погляд на застосування процесів для захисту та відновлення якості довкілля, підкреслюючи важливість сталої біотехнології для досягнення безпечного та стійкого довкілля. Було охопилено чотири основні стратегії захисту довкілля, а саме: мінімізація кількості відходів, що утворюються; зниження токсичності відходів; пошук більш задовільних способів утилізації відходів; та біотехнологічні рішення, спрямовані на перегляд відходів як ресурсу для отримання цінної сировини представляє інтерес. Визначено напрями вплив політики та нормативно-правових актів на біотехнологію разом із аналітикою розвитку рециркулярної біоекономіки.

Всі учасники отримали сертифікати, що підтверджують завершення навчальних компонент за програмою віртуальної мобільності.

17.01.2023

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.