Доцент кафедри екології та природозахисних технологій, доктор наук, доцент Єлізавета Черниш взяла участь у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який відбувся 24–25 листопада 2022 року.

Метою Форуму у 2022 році стало визначення пріоритетних шляхів реалізації Закону України «Про управління відходами», вирішення проблем перероблення та утилізації відходів війни без негативного впливу на довкілля, сприяння залученню інвестицій у створення екологічно дружньої інфраструктури перероблення відходів, впровадження природоохоронних ініціатив та проєктів, налагодження та зміцнення транскордонного співробітництва, впровадження засад збалансованого (сталого) розвитку в Україні, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу. Упродовж двох днів у заході взяли участь близько 500 осіб.

В результаті роботи Національного форуму було ухвалено Резолюцію та сформовано звернення до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, профільних міністерств і відомств.

Участь у цьому заході була здійснена в межах проєкту «Біоенергетичні інновації в управлінні відходами: Європейський досвід упровадження циркулярної економіки» (BIOINWASTE - 101085172 - ERASMUS-JMO-2022-MODULE) за напрямом «Жан Моне» програми ЄС Еразмус+, що реалізується на кафедрі екології та природозахисних технологій.

21.12.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.