Наближається до завершення стажування аспірантки 2-го курсу кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ Вікторії Чубур (ОНП "Технології захисту навколишнього середовища") у Чеському природничому університеті (Прага) за Програмою Erasmus+.

Аспірантка мала можливість три місяці працювати в дослідницькій групі Biogas Research Team під керівництвом д-р Хінека Рубіка в Чеському природничому університету в Празі, на  Факультеті Тропічного землеробства (Faculty of Tropical AgriSciences). Окрім спільної роботи з колегами над науковими публікаціями, також була залучена до комплектації біогазової лабораторії в університеті, проведення попередніх захистів кваліфікаційних робіт магістрів та відвідування семінарів, відкритих лекцій запрошених науковців.

Вікторія поділилася враженнями: «Це цікавий досвід знайомства та налагодження комунікацій з майбутніми науковцями з різних країн, обговорення різних досвідів у фокусі однієї галузі досліджень. Цікавою особливістю цього факультету для мене був навчальний корпус, який функціонує за концепцією «зеленої» будівлі (sustainable building). Цей час стажування був продуктивним для мене, оскільки моє дисертаційне дослідження  біогазової тематики є фокусом роботи дослідної групи».

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.