У межах співпраці кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ з Регіональним офісом водних ресурсів у Сумській області, що на сьогодні є філією нашої кафедри, здійснюється лабораторний аналіз фізико-хімічного складу дослідних зразків за тематикою наукових досліджень кафедри екології та природозахисних технологій із залученням до набуття навиків працювати за стандартними методиками аналізів аспірантів та студентів спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища».

Так, у листопаді 2021 року Чубур Вікторія, аспірантка нашої кафедри, студенти Данилов Дмитро (ТСм-11) та Білоус Олексій (ТС-81) долучилися до вивчення методів хімічного аналізу води. Учасники ознайомилися з методиками вимірювань масової концентрації хлоридів, нітрат-іонів, хімічного споживання кисню та сульфатів, що відповідають вимогам аналітично-нормативної документації за окремими показниками щодо якості водойм. Окрім того, здобувачі отримали практичні навички виконання вимірювань масової концентрації хлоридів. Було проаналізовано проби води з досліджень наукового гуртка кафедри «Експеримент в екології та технологіях захисту довкілля».

Співпраця з водним агентством є дуже важливою для наших здобувачів для ознайомлення з організацією державного контролю якості водойм на території Сумської області та практичною діяльністю в лабораторії. Дуже дякуємо Олені Леонідівні Ярошенко, завідувачу лабораторії моніторингу вод та ґрунтів й її співробітникам, за плідну співпрацю!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.