Єлізавета Черниш, доктор наук, доцент кафедри екології та природозахисних технологій, директор інноваціно-прикладного центру «Водна Артерія» взяла участь у щорічному форумі "Рига 2023 - EUSBSR".

4-5 жовтня 2023 року д-р Єлізавета Черниш взяла участь у щорічному форумі EUSBSR (Стратегія Європейського Союзу для регіону Балтійського моря). EUSBSR є першою з чотирьох макрорегіональних стратегій в Європі.

Основна увага на щорічному форумі була зосереджена на: 

  • ключових питаннях і потребах, пов'язаних із забрудненням/небезпечними речовинами внаслідок війни, з акцентом на екологічні наслідки;
  • можливих рішеннях/ідеях для підтримки з боку регіону Балтійського моря.

Особливий інтерес викликали круглі столи "Зміцнення та розвиток співпраці з Україною для забезпечення сталого відновлення" на щорічному форумі EUSBSR в Ризі. Д-р Єлизавета Черниш взяла участь в якості експерта в круглому столі "Небезпеки: Екологічні наслідки (особливо небезпечні речовини) війни", і дискусія була дуже продуктивною. Семінари в Ризі намагалися представити ідеї та залучити зацікавлені сторони до майбутньої співпраці. Форум також відповідає намірам Програми сусідства Балтійського моря, яка прагне об'єднати кілька країн ЄС та країн, що не є членами ЄС, які працюють над регіональними питаннями. Ми вважаємо участь у семінарі в рамках щорічного Форуму EUSBSR в Ризі цінною як внесок у майбутні можливості співпраці між Україною та країнами ЄС, включеними до Стратегії ЄС для Балтійського регіону, а також як внесок у розвиток співробітництва між Україною та країнами, що не входять до ЄС.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.