"Щиро вітаю мій улюблений СумДУ з 75-річчям! Майже двадцять років тому, кафедра прикладної екології випустила мене у світ зі свого гніздечка пізнавати реальність пташиного польоту та охороняти навколишнє природне середовище. Цей політ розпочався з праці в Міністерстві екології та природних ресурсів України, де я отримала нагороду від держави за значний внесок в охорону навколишнього природного середовища України. Мій політ продовжувався в різних країнах, працюючи міжнародним консультантом у Світовому Банку, Організації Об’єднаних Націй, країнах Європейського Союзу та Сполучених Штатах Америки. Але цей шлях для мене став можливим тільки завдяки знанням та практиці отриманих в СумДУ. Найкращі викладачі університету та кафедри прикладної екології передавали нам, майбутнім екологам, свій життєвий досвід та знання. Кожний викладач був промінцем сонця для своїх учнів, без якого неможливий ріст. Їхні посмішки, поради, питання, мотивація, терпіння, та іноді строгість, пробуджували в нас зацікавленість до знань, спонукали діяти і досягати нових вершин.

Щиро бажаю рідному університету продовжувати випускати таких «пташенят» до нових польотів. Можу впевнено сказати, що «пташенята» кафедри прикладної екології мають дуже міцні крила, та можуть адаптуватися до будь-яких умов польоту на будь-якій висоті. Щира подяка та низький уклін усім викладачам та співробітникам СумДУ за їхню працю, час, та вклад в кожного з нас! Щастя, здоров’я, натхнення, нових перспектив, ідей, розвитку та досягнень!" 

Наталія Странадко
Спеціаліст з Природних Ресурсів
Департамент Державних Земель Штату Орегон
Сполучені Штати Америки

 

"Шановні викладачі, студенти, співробітники та випускники, вітаю вас із 75-річчям Сумського державного університету!

СумДУ — це сучасний навчальний заклад нової генерації, який активно впроваджує передові європейські практики підготовки професіоналів нової генерації, разом з тим, тут дбайливо зберігають та примножують власні традиції.

СумДУ – не просто навчальний заклад – це Альма Матер, яка створює всі умови для становлення і розвитку особистості на початковому етапі навчання та постійного наукового пошуку розвитку творчих підходів протягом подальшого кар’єрного шляху.

Безмежно вдячний університету не лише за високий рівень академічних знань, а й за неймовірний колектив однодумців кафедри екології та природозахисних технологій, де мені пощастило здобувати знання. За викладачів, які стали справжніми надійними і вірними порадниками, партнерами, а згодом і добрими друзями. За сформовану професійну спільноту, яка і сьогодні подовжує обмінюватися досвідом та інноваційними рішеннями та пише нові сторінки історії теплоенергетики України.

Щиро бажаю колективу наукових звершень, нових відкриттів, блискучих ідей та їх успішного втілення, невтомних і допитливих студентів та аспірантів, які продовжуватимуть славні університетські традиції і утримуватимуть наш навчальний заклад на найвищих щаблях «ТОП-100» закладів вищої освіти України, а можливо і світу".

Олексій ЩЕРБИНА
Голова Правління Аакціонерного Товариства «Облтеплокомуненерго» (м. Чернігів)

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.