Весняна онлайн школа для всіх бажаючих, що включає курс  «Впровадження в ЄС біоенергетичних технологій для переробки відходів» в межах модулю ім. Жан Моне «Біоенергетичні інновації в поводженні з відходами: європейський досвід впровадження циркулярної економіки» (BIOINWASTE) програми ЄС Еразмус+ згідно Грантової угоди № 101085172  (2023-2025), що буде починатися із середини квітня, була анонсована доцентом кафедри екології та природозахисних технологій Єлізаветою Черниш. Запис анонсу можна знайти за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=rk08Mtuyuag

Що це за проєкт?

Буде здійснена організація вебінарів та віртуальних екскурсій для студенти та співробітники університету, активних громадян та представників органів влади.

МИ зможемо: покращити свої знання та перейняти кращі європейські практики впровадження біогазових технологій з виробництвом біодобрив та переробки відходів сільського господарства і твердих побутових відходів, а також осадів стічних вод.

У проєкті просуванню Європейських зелених угод сприятиме онлайн курс, який включає такі теми:

  1. Ознайомлення з досвідом ЄС щодо біоенергетичних інновацій у поводженні з відходами.
  2. Біоекономіка як основа зеленого зростання.
  3. Характеристика вихідної сировини для біопалива (отриманого з харчових відходів, осаду стічних вод тощо).
  4. Недосліджена та потенційна сировина для сталого виробництва біопродуктів у ЄС.
  5. Потенційна роль біоенергетики у вирішенні питань уловлювання та секвестрації вуглецю.
  6. Дослідницька екосистема в ЄС: зростання біоенергетичних технологій.
  7. Кейс-стаді впровадження в ЄС біоенергетичних технологій для переробки відходів.
  8. Екологічна безпека ЄС у контексті біопереробки відходів.

Організація навчального курсу (онлайн), що передбачає набуття компетенцій у сфері європейського досвіду з біоенергетичних технологій переробки відходів для широкої академічної та неакадемічної спільноти. Усі бажаючі можуть долучитися як слухачі цього курсу!!!

За результатами курсу учасники отримають цифрові сертифікати про завершення 60 годин (2 ECTS) навчального компоненту.

Курс сприятиме усуненню існуючих прогалин у практичних навичках впровадження технологій біоенергетики та переробки відходів на місцевому рівні, а також відсутності в навчальних програмах вступного курсу для вивчення досвіду з питань екологічної безпеки в інших країнах загалом та європейських країнах зокрема.

Курс стане невід'ємною частиною висококваліфікованої професійної підготовки наших студентів у межах мультидисциплінарного підходу до екологічно чистих біотехнологій за спеціальностями 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища».

З деталями освітнього проєкту BIOINWASTE можна ознайомитися на сайті проєкту та на сторінках в соцмережах Facebook, Instagram, TikTok та Telegram.

 

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.