4 листопада 2022 року відбулася лекція для студентів спеціальностей 101 "Екологія" та 183  "Технології захисту НС" з дисципліни "Оцінка впливу на довкілля" яку провела Інна ШКРОБОТ, начальник відділу екологічної оцінки, моніторингу та економіки природокористування Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації.

Темою лекції відповідно до силабусу навчальної дисципліни була "Оцінка впливу на атмосферне повітря". В ході лекції пані Інна висвітлила які матеріали повинні входити до розділу з оцінки впливу на атмосферне повітря і на які критерії оцінки слід звертати увагу. Було оглянуто основні показники та методики розрахунку впливу на атмосферне повітря. Також фахівчиня надала підходи до опису базового сценарію та оцінки впливу на атмосферу на різних етапах реалізації проекту, від будівництва до експлуатації. Наданий студентам алгоритм проведення оцінки впливу уособлює багаторічний практичний  досвід лектора у проведенні процедури ОВД.

Щиро вдячні пані Інні за проведену лекцію та викладачу курсу Ірині Васькіній за організацію. Маємо домовленість про подальшу співпрацю і проведення інших лекцій в рамках цієї дисципліни.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.