Викладачі кафедри, студенти спеціальностей 101 "Екологія" та 183 "Технології захисту навколишнього середовища" та аспіранти, які навчаються на ОНП 183 "Технології захисту навколишнього середовища", взяли участь у профорієнтаційному заході ПЛАТФОРМА ВЗАЄМОДІЇ «ЕКОПРОФЕСІЇ МАЙБУТНЬОГО – МАЙБУТНЄ ЕКОПРОФЕСІЙ».

Всеукраїнський онлайн-конгрес  для майбутніх екологів відбувся 24 листопада 2021 і був організовано Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ) та Національним центром сталого розвитку в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

До участі у заході в кості спікерів долучилися провідні стейкхолдери природоохоронної галузі серед яких, представники державних органів, екологи-підприємств різних галузей та представники наукової спільноти, а також студентські студії з Києва, Львова, Житомира, Полтави, Дніпра, Краматорська та інших міст України. Серед спікерів також варто відзначити нашу випускницю Юлія Головчук (2002 р.випуску) - еколог ПАТ «Кривий Ріг Цемент»

На засіданні було окреслено ключові екологічні проблеми на найближчі 20 років, майбутнє природокористування та природозбереження в Україні та світі, а також розглянуті такі цікаві аспекти як управління професійним розвитком в охороні довкілля та маркетинг екоособистості, цифрова трансформація управління охороною довкілля.

Викладачі та студенти мали змогу визначити основні вимоги до підготовки професійних екологів, рівня їх знань, вмінь, компетенцій, в тому числі професій,  які пов’язані з  питаннями збереження довкілля.

Рання професійна орієнтація, популяризація та залучення до професій, пов’язаних з  екоменеджментом, екобезпекою, екоінженеріїєю, технологіями захисту навколишнього середовища є пріоритетом колектива кафедри у роботі зі здобувачами ВО, тому подібні заходи привертають особливу увагу і викликають зацікавленість як у викладачів так і у студентів.

10.12.2021

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.