23-24 листопада 2021 року в Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», який відбувся у м. Київ онлайн режимі, взяла участь доктор наук, доцент нашої кафедри та директор Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна артерія» Єлізавета Черниш. Вона представила доповідь на тему «Міжнародний вимір впровадження інноваційних технологій захисту довкілля» у співавторстві із Леонідом Пляцуком, доктором наук, професором, завідувачем нашої кафедри, а також зарубіжними колегами із Білорусії, Франції та Словаччини.

Форум проводився за сприяння: Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» проводиться вже дев’ять років поспіль (2013-2021 рр.). Метою Форуму було визначення в Україні проблем та шляхів подолання критичної ситуації у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами на регіональному рівні та у місцевих громадах, формування нормативно-правової бази щодо управління відходами, впровадження природоохоронних ініціатив та проєктів, сприяння залученню інвестицій у сферу перероблення відходів, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій.

Участь у Форумі брали представники органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій, вчені, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони довкілля, природоохоронні громадські організації. Загальна кількість учасників понад 180 осіб.

Нашими колегами подано для друку в збірник матеріалів Форуму наукову роботу.

Форум був організований Всеукраїнською екологічною лігою.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.