29-30 листопада 2021 року представники кафедри екології та природозахисних технологій доктор наук Єлізавета Черниш, докторант, кандидат наук Ірина Аблєєва та аспірантка Вікторія Чубур взяли участь у другій мультидисциплінарній конференції для молодих дослідників “Тенденції та виклики сталого розвитку в умовах COVID-19”, що проводилась на базі конгрес-центра СумДУ за фінансової підтримки Проектом Чеського агентства з питань співробітництва в галузі розвитку в рамках проекту “Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України” (2019-2021 рр.).

Основна мета конференції полягала в тому, щоб надати можливість молодим науковцям в різних дисциплінах поділитися своїми дослідженнями через платформу конференції, а також отримати неофіційний професійний відгук через дискусії, налагодити контакти зі спеціалістами та іншими установами.

Наші співробітники виступили із різними доповідями у співавторстві з колегами із Чеського природничого університету в м. Празі та Дніпровського державного аграрно-екологічного університету, з якими співпрацюють над спільними науково-дослідними проєктами в межах підтримки грантових проєктів “Interuniversity cooperation as a tool for enhancement of quality of selected universities in Ukraine” та “Strengthening scientific capacities and cooperation of Ukrainian universities in AgriSciences”, що фінансується в рамках Розвитку співробітництва Чеської Республіки (Міністерство закордонних справ) (Development Cooperation of the Czech Republic (Ministry of Foreign Affairs)). Теми спільних виступів наших співробітників й відповідно наукової співпраці із їхніми колегами із партнерських університетів такі:

  1. Bioenergy processes of organic waste recycling and phosphogypsum utilization (Біоенергетичні процеси переробки органічних відходів та утилізації фосфогіпсу)
  2. Recycling agricultural wastes assessment as fertilizers in the field experiments with vegetable cultivation in the steppe zone of Ukraine (Оцінка вторинного використання сільськогосподарських відходів як добрива у польових дослідах з вирощування овочів у степовій зоні України)
  3. Environmental safety of the digestate: Methods of dehydration and treatment (Екологічна безпека дигестату: методи зневоднення та обробки)

Бажаємо подальших успіхів та розвитку співробітництва!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.