Кафедру екології та природозахисних технологій з робочим візитом відвідали представники чеської партнерської організації Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія», а саме з Чеського університету природничих наук м. Праги: доктор Гінек Рубік керівник групи досліджень біогазу разом з колегами аспірантами Марек Єлінек (дослідницька група з біогазу), Ян Сташ та Едуардо Дуке Дуссан (дослідницька група з продовольчої безпеки).

В рамках програми візиту відбулися ознайомчі екскурсії  до лабораторій кафедри екології та природозахисних технологій та лабораторіями дистанційної освіти e-lerning, в рамках обміну досвідом роботи на платформах дистанційного навчання. В рамках співпраці за чеським грантовим проєктом “Interuniversity cooperation as a tool for enhancement of quality of selected universities in Ukraine” та “Strengthening scientific capacities and cooperation of Ukrainian universities in AgriSciences”, учасники наукового гуртка кафедри продемонстрували закуплене обладнання лабораторії  та ознайомили зі станом біогазових досліджень.

Окрім того, відбулася робоча зустріч наших чеських колег з  директор центру «Водна Артерія», доцентом кафедри Черниш Єлізаветою, старшим викладачем Яхненко Оленою та аспіранткою Чубур Вікторією. Були оговорені подальші плани в науково-технічному співробітництві, сумісне керівництво аспірантами та майбутні захисти дисертацій.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.