10-11 листопада відбулася VIIІ Міжнародна щорічна конференція «Промислові технології та інжинірінг» у м. Шимкент, Казахстан, що була організована у Південно-Казахстанському університеті ім. М. Ауезова.

У роботі круглого столу, що був присвячений пам’яті академіка Балабекова О.С. – видатного наукового діяча та вчителя для багатьох науковців його школи, які працюють в науці в різних країнах світу, взяв участь завідуючий кафедри ЕПзТ, проф., д.т.н. Леонід Пляцук, адже мав плідну наукову співпрацю, спільні дослідні роботи та дружні стосунки із ним.

На конференції відбулось обговорення результатів досліджень у галузі хімічного машинобудування, нано- та біотехнологій, екології та раціонального використання природних ресурсів, відновлюваних джерел енергії та енергозберігаючих технологій, інформаційних технологій та питань розвитку інженерної освіти.

Були визначені перспективні напрями співробітництва, зокрема в технологіях захисту довкілля та екології.

Також за результатами конференції вийде збірник праць, де будуть представлені результати наукових досліджень наших колег у сфері використання поновлюваних джерел енергії.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.