У межах діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія», що працює на базі кафедри екології та природозахисних технологій, проведено міжнародний семінар «Горизонт Європа» (Horizon Europe International Seminar) для підготовки спільної проєктної заявки за окремими напрямами реалізації грантової програми Горизонт Європа. Модератором зустрічі була доцент нашої кафедри, доктор наук, Єлізавета Черниш, директор Центру «Водна Артерія».

Запрошеними до участі були закордонні колеги за консорціумом центру: Магдалена Балінтова – професор інституту будівництва та довкілля, Технічний університет м. Кошице, Словаччина; Володимир Штепа – декан інженерного факультету, Поліський державний університет, Білорусь; Бохман Гюнтер - головний дослідник анаеробної технології та Вернер Фукс - професор інституту екологічної біотехнології, Університет природних ресурсів та наук про життя, Австрія; Кріссафіс Костас - професор, завідувач лабораторії передових матеріалів та пристроїв, Університет Аристотеля в Салоніках, Греція; Кравченко Олександр - директор, док. тех. наук, провідний інженер-проектувальник Інституту комунальної інфраструктури, Україна.

Також заплановано зустрічі за грантовою діяльністю із колегами із Чеського університету природничих наук в Празі (Чеська Республіка), Технічний університет м. Берлін (Німеччина) та Національного інституту прикладних наук м. Ліон (Франція). Це дозволить сформувати єдину концепцію реалізації спільної заявки для програми Горизонт Європа.

Бажаємо натхнення до нових звершень!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.