У межах реалізації спільних науково-дослідних робіт разом із Біогазовою дослідною групою доктора Хінека Рубіка Чеського університету природничих наук м. Праги (Чехія) було отримано міні гранти, що фінансуються чеським урядом через грантову платформу AgriSciences Platform for Scientific Enhancement of HEIs in Ukraine та оновлено лабораторне оснащення, яке залучено для дослідної діяльності наукового гуртка «Експеримент в екології та технологіях захисту довкілля», що діє на кафедрі екології та природозахисних технологій та керівником якої є доктор наук Єлізавета Черниш.


Так, було придбано нові лабораторні прилади: ваги лабораторні ТВЕ-0,3-0,01, мікроскоп біологічний XS-5520 з відеокамерою, баня водяна БВ-20, магнітна перемішуюча установка, лабораторний млин, портативний рН-метр, горілки спиртові та інші матеріали для мікробіологічних досліджень. Крім того, для аналізу складу біогазу, що продукується в лабораторній біогазовій установці, використовується ATEX газоаналізатор Geotech BIOGAS 5000 та детектор горючих газів Testo 316 Ex, які передані у довгострокове користування Біогазовою дослідною групою для підтримки дослідницької діяльності.


Ми дуже раді нашій плідній співпраці з чеськими партнерами, які підписали Меморандум про взаєморозуміння для участі у діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія» між організаціями-партнерами Консорціуму та активно беруть участь у розбудові українсько-чеського співробітництва.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.