Напереродні осінніх канікул у рамках проведення місячника з краєзнавства викладачі кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ були запрошені на зустріч із учнями ЗОШ №22 (9-11 класи). Темою, яка була обрана для обговорення на зустрічі, стали екологічні проблеми Сумщини.

Старші викладачі кафедри, к.т.н. Олена Яхненко та к.т.н. Ірина Васькіна, підготували та провели презентацію щодо екологічних особливостей нашого регіону та ознайомили дітей із найгострішими екологічними проблемами, з якими стикається область. Серед них – забруднення атмосфери та деградація водних об’єктів, кліматичні зміни, проблема відходів тощо.


Спеціально підготовлені ігрові завдання дозволили учням визначити власну роль у екологічних змінах та отримати поради щодо зменшення свого екологічного відбитку.

Діти із задоволенням прийняли участь у заході та обговоренні існуючих проблем. Також в ході презентації учні мали можливість ознайомитись із спеціальностями, за якими кафедра здійснює підготовку майбутніх фахівців.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.