На кафедрі екології та природозахисних технологій СумДУ з початку вересня 2021 року почав функціонувати науковий гурток «Експеримент в екології та технологіях захисту довкілля», діяльність його багатоскладова та направлена на розвиток наукової думки у молоді та отримання практичних навичок студентами роботи з устаткуванням у процесах очищення компонентів довкілля.


При цьому у студентів є можливість здійснювати досліди на кількох лабораторних стендах: анаеробний блок генерації біогазу та збродження органічних стоків і рослинних решток, електролізна установка отримання активованих рідин із стимулюванням біопроцесів, ультразвуковий кавітатор для попередньої обробки стоків та гомогенізації різних рідинних середовищ, що також використовується в процесах очищення, магнітна установка-стимулятор біопроцесів.


Усе устаткування залучене для роботи гуртка при підтримці Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія», що діє на базі нашої кафедри. Долучення студентів до реальної дослідної роботи та грантових проєктів є одними із важливих напрямів діяльності центру «Водна Артерія».

Також публікаційна активність та участь у конкурсах студентських наукових робіт заплановані у діяльності нашого наукового об’єднання (гуртка), до складу якого увійшли молоді вчені, аспіранти та студенти різних курсів спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища».

Бажаємо натхнення для нових наукових звершень!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.