Студенти спеціальностей 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» разом з викладачами кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ взяли участь в екскурсії по лабораторіям Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області та конференції, присвяченій Міжнародному дню моніторингу води та відкритій лекції співробітників Офісу. До участі в заходах також долучились представники Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА.


У ході зустрічі було проведено ознайомчу екскурсію в приміщенні лабораторії моніторингу вод та ґрунтів та ознайомлення з методами, які використовуються під час контролювання транскордонних водних об’єктів. Проведено лекції про історію моніторингу та накопичений досвід роботи. У результаті зустрічі розглянуто проблематику поводження з водними ресурсами та водокористуванням, особливу увагу приділили змінам, які відбуваються останнім часом, інноваціям та європейському досвіду оцінювання якості поверхневих вод. Потім присутнім були продемонстровані відеоматеріали про досягнення та тенденції розвитку державного моніторингу вод.


Все було цікаво та пізнавально, майбутні фахівці-екологи отримали багато корисної інформації.

Також представниками Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА анонсовано створення та розвиток мобільного пункту моніторингу атмосферного повітря для контролю та покращення якості повітря в Сумській області шляхом підвищення рівня екологічної обізнаності громадян, шляхом надання доступу до інформації щодо якості повітря.

Окрім цього розглядалися питання можливості взаємовигідної праці та працевлаштування випускників кафедри в Регіональний офіс водних ресурсів у Сумській області.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.