15 червня студенти групи ТС-91 кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ разом із викладачами Шевченко Сергієм Миколайовичем та Бурлою Оксаною Анатоліївною відправилися на польову практику. Першою локацією були обрані інженерні споруди системи каналізації для очищення, знешкодження й знезараження стічних вод. Студенти ознайомилися з процесом очищення стічних вод та побачили споруди, за допомогою яких відбувається очищення. Все було цікаво та пізнавально, майбутні екологи отримали багато корисної інформації.


Інженерні споруди системи каналізації слугують для очищення, знешкодження й знезараження стічних вод. Для обробки води застосовуються різні споруди. Якщо планується проводити дані роботи щодо поверхневих вод безпосередньо перед їх подачею в мережу міста, то застосовуються відстійники, фільтри, аеротенки. Для споруд з очищення води з каналізації характерно те, що вони вибудовуються у певній послідовності. Такий комплекс називається лінією очисних споруд. 


Очисні споруди міста Суми мають загальну площу близько 54 га та потужність 135 кубічних метрів за добу. Метою роботи споруд є зниження до рівня допустимих норм вмісту шкідливих речовин, таких як фосфатні, азотні сполуки та аміак.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.