Протягом тижня 7-11 червня 2021 року старший викладач кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ, к.т.н. Ірина Васькіна перебувала у Природничому університеті в Любліні (Польща) в рамках реалізації програми академічної мобільності Еразмус+ (erasmus+ programme KA1: Staff mobility for teaching). Метою візиту було викладання лекцій та проведення семінарів для студентів бакалаврського та магістерського рівнів навчання за загальною тематикою «Технології очищення стічних вод».


Згідно грантової угоди пані Васькіна провела для польських студентів заняття (загальною  кількістю 10 годин) за такими темами:

  1. Сталий розвиток водних ресурсів - 2 години.
  2. Вплив антропогенного забруднення на якість води. Виклики для України - 2 години.
  3. Впровадження басейнового принципу управління водними ресурсами. Досвід України - 2 години.
  4. Магнітна обробка води. Нові підходи - 2 години.
  5. Відходи хімічної промисловості в технологіях очищення стічних вод - 2 години.


В ході візиту Ірина Васькіна також ознайомилась із напрацюваннями польських вчених в галузі очищення стічних вод та застосування означених технологій на практиці.


Як зазначила пані Ірина, «Це мій перший досвід участі  програмі академічної мобільності КА1 від Еразмус+ і я дуже рада що карантинні обмеження не стали на заваді реалізації цього проекту. В рамках програми було заплановано викладання лекцій та проведення семінарів для студентів кафедри геодезії та  інженерії середовища і ми успішно змогли це реалізувати. Я дякую за гостинний прийом завідувачу кафедри професору Юзвьяковському та всій його команді. Ми співпрацюємо вже не перший рік у форматі наукової співпраці, маємо спільні проекти і публікації. Програма академічної мобільності допомогла нам поглибити співпрацю у навчальній та науковій сфері та намітити шляхи її розвитку. Завдяки проекту я отримала неоціненний досвід викладання іноземним студентам та можливість поширити результати власних досліджень та досліджень моїх колег у галузі технологій очищення стічних вод».

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.