Після створення в березні 2021 року Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія» на базі кафедри екології та природозахисних технологій Сумського державного університету, в квітні і травні пройшли планові онлайн консультації з партнерськими організаціями з Європи і Азії.

Метою таких зустрічей були уточнення положень Меморандуму про партнерство, консолідація думок про подальші кроки розвитку створеної структури та інтегрування наукових напрямків організацій-партнерів: Поліський державний університет (Білорусь), Технічний університет м. Кошице (Словаччина), Чеський університет природничих наук в Празі (Чеська Республіка), Технічний університет м. Берлін (Німеччина), Інститут сільськогосподарської інженерії і біоекономіки ім. Лейбніца (Німеччина), Хоккайдо Університет (Японія), Цзясінскій університет (Китай), Національний інститут прикладних наук м. Ліон (Франція), Університет природних ресурсів та наук про життя (Австрія), Люблінський університет природничих наук (Польша), Національний університет цивільного захисту України, Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

У результаті таких онлайн консультацій підписано Меморандум про взаєморозуміння для участі у діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія» між організаціями-партнерами Консорціуму.

Окремо акцентувалася увага на потенційних можливостях формування спільної заявки в конкурсному відборі Дев'ятої Рамкової програми ЄС (9 РП ЄС), яка отримала попередню назву «Горизонт Європа» («Horizon Europe»). Основою «Горизонту Європа» стануть наступні розділи: відкрита наука (Open Science); глобальні виклики (Global Challenges); відкриті інновації (Open Innovation). Також організації-партнери Консорціуму домовилися деталізувати регіональні можливості по впровадженню спільних наукових результатів в реальні сектори економіки своїх країн з метою підвищення ефективності роботи з водними ресурсами, більш повного рециклінгу відходів виробничо-побутового призначення та впровадження концепцій кліматичного менеджменту.

 

 

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.