Співробітники кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ продовжують презентацію наукових напрацювань на міжнародних конференціях у співпраці із зарубіжними колегами в сфері захисту довкілля та розвитку екологічно безпечних технологій: д.т.н., доцент Черниш Єлізавета та аспірантка Чубур Вікторія стали учасницями серії наукових заходів International Conference on Sustainable Futures: Environmental, Technological, Social and Economic Matters (ICSF), що проводяться на базі Криворізького державного педагогічного університету з 19 по 21 травня 2021 року. ICSF здійснює внесок в усі аспекти сталого розвитку, фокусуючись на перетині таких сфер як сталий розвиток, навколишнє середовище і технології, а також ровитком напрямів кооперації для підприємтсв, урядових організацій, освітніх та науково-дослідних установ.


20 травня доцент Черниш Єлізавета від колективу співавторів представила доповідь щодо реалізації спільних досліджень у співпраці із професором Магдаленою Балінтовою із Технічного університету м. Кошице (Словаччина) на тему «Modeling of hydrogen sulfide removal under biomethane production in the concept of renewable energy potential growth of Ukraine» у сесії «Sustainable Energy».

З огляду на протиепідемічні вимоги цього року сесії проводилися онлайн із застосуванням платформи відеоконференцій Google Meet. Новою вимогою до доповідачів було не лише завчасне завантаження слайдсетів у систему Easychair, а й надання доступу до завчасно записаних відеодоповідей для запобігання технічним проблемам у роботі сесій. Зі слайдами доповідей на конференції можна познайомитися за посиланням: https://easychair.org/smart-slide/conference/hd2l

Сесії конференції проходили в атмосфері інтенсивного обговорення, учасникам ставили багато питань щодо процедури та процесу впровадження їх наукових напрацювань у систему навчання, зокрема в умовах змішаного та дистанційного навчання. Обмін досвідом щодо нових форматів взаємодії агентів освіти та передачі знань здобувачам освіти усіх рівнів був двостороннім, адже не лише презентатор, а й інші доповідачі ділилися досвідом з теми виступу, набутим у закладах вищої освіти, які вони представляють.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.