Старший викладач кафедри прикладної екології, доктор філософії Аблєєва Ірина Юріївна на правах гостя-дослідника пройшла наукове стажування на базі кафедри тематичних досліджень – екологічних змін Університету Лінчепінгу, Швеція, у період з 11 березня по 22 березня 2019 року.


За цей час Аблєєва Ірина ознайомилася із лабораторною базою кафедри, пов’язаною із забезпеченням хімічного та мікробіологічного аналізу під час проведення експериментальних досліджень з виробництва біогазу. Обмін досвідом з колегами реалізувався шляхом спільної участі у семінарах, наукових дискусіях, зокрема за представництва вчених-учасників дослідницької групи Biogas Research Center. На цьому семінарі презентовано наукові напрями кафедри прикладної екології СумДУ, результати розпочатої роботи над мета-аналізом з питання «Довгостроковий вплив застосування дігестату як біодобрива на акумуляцію у ґрунті карбону та інших поживних елементів». Крім того, визначено вектори подальшої співпраці із шведськими, китайськими та німецькими колегами у галузі сталого розвитку та охорони навколишнього середовища під час виробництва біогазу.


За результатами стажування заплановано візит професора кафедри тематичних досліджень – екологічних змін Алекса Енріха Праста до Сумського державного університету, зокрема на кафедру прикладної екології, на вересень 2019 року.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.