Кожного року, починаючи з 2007, остання субота березня присвячена Годині Землі. Це щорічна природоохоронно-просвітницька акція яку проводить Всесвітній фонд дикої природи (World Wide Fund for Nature). Вона має на меті привернути увагу людей до екологічних проблем Планети і закликає вимкнути необов'язкове освітлення та електричні пристрої на одну годину. Це акція, під час якої ми згадуємо про те, що ресурси нашої планети обмежені і наша відповідальність – дбайливо ставиться до того, що нам дає природа. Це привід звернути увагу громадськості на проблеми зміни клімату на планеті.

За ініціативи кафедри прикладної екології Сумський державний університет приєднався до глобальної акції «Година Землі 2019».

З цієї нагоди 27 березня для всіх бажаючих було проведено лекцію про зміни клімату. Запрошений лектор - кандидат географічних наук, метеоролог, доцент Тюленєва Валентина Олексіївна – розповіла про природні та антропогенні причини глобального потепління клімату планети, проаналізувала наслідки цього процесу. Разом з присутніми обговорили сучасні підходи до аналізу та вирішення цієї проблеми.


Дивіться запис лекції Валентини Тюленєвої на нашому YouTube-каналі

Лекція. Частина 1


Лекція. Частина 2


Лекція. Частина 3


Лекція. Частина 4


Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.