Владислав Дмитриевич Василега23 червня 2018 року на 54 році життя після тривалої хвороби помер Владислав Дмитрович Василега, людина, яка присвятила більшу частину свого життя роботі зі студентами. На кафедрі прикладної екології Владислав Дмитрович спочатку працював паралельно з СДПУ ім. А. С. Макаренка, а з 01.09.1995 року - остаточно перейшов до СумДУ. За станом здоров'я з 2005 року він не міг працювати, але продовжував брати участь в житті кафедри.

Владислав Дмитрович прожив чесне і гідне життя. Він пішов шляхом батьків і став вчителем,  залишившись ним до останніх днів життя. Він був цікавим лектором і улюбленим викладачем для багатьох студентів, захоплюючим оповідачем і уважним співрозмовником, завжди знаходив слова підтримки для кожного.

Він умів бути серйозним і водночас жартувати, вчив розуміти і любити природу, поважати інших людей, не зраджувати своїм ідеалам, йти до поставленої мети до кінця.

Він був люблячим батьком і турботливим чоловіком, уважним сином, цікавим колегою і душевним другом.

Неможливо забути польові практики і виїзди по всій Україні під його керівництвом, пісні під гітару в колі друзів.

Нам буде не вистачати його душевного тепла і тонкого гумору, променистості у веселих очах, сліпучої усмішки і нескінченної енергії. Його активність, цілеспрямованість, життєрадісність завжди були для нас прикладом. Він назавжди залишається в наших серцях вірним другом і мудрим порадником, завжди готовим допомогти в будь-який ситуації.

Пам'ятаємо, любимо, сумуємо ...

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.