Докторант кафедри прикладної екології факультету ТеСЕТ Черниш Єлізавета Юріївна з 01.04.2018 р. по 31.05.2018 р. проводила наукові дослідження в Інституті екологічної інженерії (Institute of Environmental Engineering) Технічного університету м. Кошице (Technical University of Kosice) у Словаччині та прочитала лекції-семінари для аспірантів приймаючого інституту в межах Національної стипендіальної програми Словацької Республіки за темою "Екологічно безпечні матеріали: використання відходів / побічних продуктів для біоконверсії з виробництвом біопродуктів" з оцінкою рівня екологічної безпеки технологічних рішень з використанням біооб’єктів.



Докторант ознайомилася з лабораторною базою Інституту екологічної інженерії та факультету, приймаючого університету. Разом з науковцями університету-господаря було здійснено дослідження з використанням сучасного лабораторного обладнання, зокрема рентгенофлуоресцентного аналізатору SPECTRO IQII (AMETEK), рентгенівського дифрактометра (Bruker) та інфрачервоного спектрофотометра (FTIR).


Черниш Є.Ю. взяла участь у X Міжнародній науковій конференції "Цивільне та екологічне машинобудування", що проходила у мальовничій гірській місцевості, Високі Татри, Татранска Ломниця у квітні 2018 року та отримала відповідний сертифікат учасника за представлення матеріалів наукового дослідження за напрямком «Екологічна інженерія, структура води та управління водними ресурсами».


Кошице має цікаву історичну частину, «старе місто», та відоме найбільшим у Словаччині зоопарком, що займає 7 га.


Також Черниш Є.Ю. з робочим візитом у травні 2018 року відвідала Лейбницький Інститут аграрної техніки та біоекономіки (ATB) (Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V.), м. Потсдам, що розташований в приміській зоні Берліну (Німеччина), де виступила на семінарі з презентацією науково-дослідного потенціалу Сумського державного університету, кафедри прикладної екології та власного наукового доробку. Вона ознайомилася з науково-дослідною базою та розробками дослідної групи цього інституту за напрямом "Матеріальне та енергетичне використання біомаси"(Material and energetic use of biomass), що спрямована на розробку ефективних методів та процесів для створення екологічно чистих матеріалів та енергії на основі біологічної сировини.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.