Приємно відпочити з дружнім колективом, ознайомитися з унікальним світом Карпат, побачити гори та покорити найбільшу вершину України! Приєднуйтесь! Набирається група для поїздки до Карпат разом з кафедрою прикладної екології.

Виїзд - 02.07.2018 р. Вартість - 3500 грн.

У вартість включено: всі переїзди мікроавтобусом ; проживання; харчування за програмою (двох разове); екскурсії згідно програми, вхідні білети; проїзд потягом, проживання у с. Пилипець Закарпатської обл.

Програма поїздки

1 день
(неділя)

02.07

Виїзд потягом із м. Суми о 16-25.

2 день

(понеділок)

03.07

- Прибуття потягом до смт. Воловця (Закарпатська обл.).

Переїзд до високогірного с. Пилипця (Закарпатська обл.). Поселення у садибі. Обід.

Гаряче купання в чанах під відкритим небом, в яких одночасно можуть знаходитися від 6 до 10 осіб на березі гірської річки (факультатив).

Вечеря

3 день

(вівторок)

04.07

- Сніданок

- Відвідування водоспаду Шипіт - одного з найкрасивіших і найбільш повноводних водоспадів Закарпаття, який знаходиться на північних схилах гірського масиву полонини Боржава, біля підніжжя гори Гемба. Струмені води зриваються з 14-метрової висоти.

- Катання на гірськолижному підйомнику "Боржавські полонини", який розташований у підніжжя гори Гемба. На сьогоднішній день це найдовший швидкісний підйомник в українських Карпатах - довжина спуску 1500 м, перепад висот - 402 м.

- Підняття на вершину г. Гемба - однієї з найвищих вершин гірського масиву полонини Боржава (1497 м). Гемба розташована на межі Свалявського та Міжгірського районів Закарпатської області. З гори Гемба відкривається чудова панорама гірських хребтів Бескидів та Горган.

- Вечеря

4 день

(середа)

05.07

- Сніданок.

- Екскурсія до Теребле-Ріцької ГЕС, яка збудована в 1949–1955 роках, потужністю 27тис.кВт (в середньому 123 млн. кВт-годин). ГЕС є частиною потужного енергетичного комплексу, так званого «Бурштинського острова» у долинах річок Теребля і Ріка, який діє на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей. Електрична енергія цього комплексу також використовується споживачами Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії.

- Відвідування Вільшанського водосховища – Закарпатського моря на р.Теребля. Площа водного дзеркала - 1,6 км². Ви на власні очі побачите один з унікальних проектів світу, прогуляєтесь біля мурів височезної дамби, помилуєтеся спокійною гладдю сильного плеса та послухаєте таємничу легенду про дивовижну істоту, що донині живе на дні озера.

- Екскурсія до історико-військового музею «Лінія Арпада» (с. Колочава). Тут Ви побачите унікальне зібрання військового обладнання часів Другої світової війни та побуваєте у справжніх бункерах.

- Відвідування озера Синевир – найбільшого озеро Українських Карпат серед дрімучих лісів Закарпаття. Воно вважається найцікавішим об'єктом НПП «Синевир» та знаходиться на висоті 989 м над рівнем моря.

- Пішохідна екскурсія до реабілітаційного центру бурого ведмедя, де утримуються тварини, що зазнали жорстокого поводження або потерпіли від стихійних лих. Ви можете познайомитися з мешканцями центру та погодувати їх.

- Повернення до Пилипця. Вечеря

5 день

(четвер)

06.07

- Сніданок

- Екскурсія до НПП «Сколевські Бескиди» - краю суворих, величних гір, що гордо тягнуться на 35 тис.га. Водоспади, стародавня фортеця, лісові озера, джерела цілющої води. Парк знаменитий своїми багатовіковими ялиновими, буковими і смерековими лісами, що збереглися в первозданному вигляді.

- Відвідування Скель Довбуша - скельно-печерного комплексу, унікальної пам'ятки історії та природи, яка названа на честь легендарного опришка Олекси Довбуша. Це неповторне за своїми формами і розташуванням нагромадження гігантських скель, каменів, що нагадують дивовижних істот, покраяне глибокими, завжди темними ущелинами, ямами, потаємними ходами та стежками.

- Зупинка біля могили князя Святослава (м. Сколе) сина Володимира Великого.

- Повернення до Пилипця. Вечеря.

6 день

(п’ятниця)

07.07

- Сніданок.

- Екскурсія до самого крупного бункеру в Україні військово-історичного комплексу «Бункер Лінії Арпада» (с. Верхня Грабівниця) - об'єкт Угорської Королівської Армії часів Другої світової війни. 800 метрів підземних тунелів, що простягаються в глибині гори (30-50 метрів під землею). Під час екскурсії ви дізнаєтесь про військові операції, будівництво оборонних споруд у Карпатах, призначення приміщень, систему життєзабезпечення об'єкту.

- Знайомство з м. Берегове – осередком угорської культури на Закарпатті. У 90-х роках 20 століття Берегове пропонували як столицю угорського автономного округу. Ви зможете відвідати римо-католицький костел Воздвиження Святого Хреста ХІІ ст.

- Купання у басейні з термальною (+ 36 С) водою. Басейн містить у собі компоненти йодних, бромних та йодобромних мінеральних вод, у складі яких є лікувальні води хлоридо-натрієвого складу, що сприяє лікуванню органів опорно-рухового апарату, нервової системи та лікує хвороби шкіри.

- Відвідування винних погребів сім’ї Шош з дегустацією вин (с. Кідьош). Дегустації триває 1,5 години, гості мають можливість скуштувати до 15 сортів білих та червоних сухих та солодких вин, як традиційних сортів і рецептів, так і популярних брендів винного підвалу та закусити їх легкою закускою місцевого виготовлення (7-8 видів: сир, ропі, крекер-брезель, горішки, копчене сало та інш.).

- Нічна екскурсія до замку Сент-Міклош (с. Чинадієво) - пам’ятника архітектури XIV-XIX століть, де народилося найвеличніше кохання графині Ілони Зріні й ватажка куруців Імре Текелі, яке змінило долю не тільки двох люблячих сердець, але й долю цілого народу.

- Повернення до Пилипця. Вечеря

7 день

(субота)

08.07

Сніданок.

Вільний час

Виселення.

- Від’їзд з смт. Воловця потягом о 20-20.

8 день

(неділя)

09.07

- Повернення до м. Суми о 18-00.

У вартість включено:

- всі переїзди мікроавтобусом ;
- проживання;
- харчування за програмою (двох разове);
- екскурсії згідно програми, вхідні білети;

Додатково оплачуються:

- купання у чанах;
- дегустація вин;

Звертатися на кафедру прикладної екології Ц-115

(050) 140-59-31 – Яхненко Олена Миколаївна

(095) 178-75-43, (067)4937648 – Трунова Інна Олександрівна

Ми залишаємо за собою право змінювати порядок та час екскурсій.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.