29 листопада 2022 року начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Регіонального офісу водних ресурсів (РОВР) у Сумській області Державного агентства водних ресурсів України Анна ГРЕЧАНА провела лекцію з теми «Державний облік водокористування в Сумській області» у межах дисципліни «Основи токсикології та нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище». За запрошенням старшого викладача кафедри Ірини АБЛЄЄВОЇ вона виступила в онлайн-режимі перед студентами 3-го курсу, які навчаються на освітніх програмах «Екологія та охорона навколишнього середовища» та «Технології захисту навколишнього середовища».

Анна Михайлівна детально розповіла про типи водокористування, зокрема спеціальне, розказала про державний облік та порядок його ведення, пояснила, хто повинен платити за водокористування та в яких випадках.

На прикладі Сумської області спеціаліст РОВР показала, хто являється основними водокористувачами регіону, яка простежується тенденція забору води в області за останні 6 років та скільки стоків за цей же період було скинуто у поверхневі водні об’єкти.

Завершила доповідь Анна ГРЕЧАНА ознайомленням слухачів з антирейтингом ТОП-100 забруднювачів водойм України за 2021 рік, до якого, на жаль, потрапило три підприємства Сумщини. Сподіваємось, за результатами 2022 року ситуація значно покращиться.

Студенти дізналися багато цікавої та корисної інформації, зокрема додатково дізналися, чим займається, які функції виконує Регіональний офіс водних ресурсів, який може бути для деяких студентів не тільки місцем проходження практики на четвертому курсі (РОВР є філією кафедри екології та природозахисних технологій), а й майбутнім місцем роботи.

Щиро вдячні Анні Михайлівні за долучення до проведення лекційних занять для здобувачів вищої освіти.

29.11.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.