У межах розвитку співробітництва з наукво-дослідним інститутом ім. Мансарика, д.т.н., доцент кафедри екології та природозахисних технологій Єлізавета Черниш взяла участь в міжнародній конференції «Стічні води», що проводилась 19-21 жовтня 2022 в Словаччині. Вона взяла участь у постерній секції за темою «Food waste co-treatment with wastewater: a case study under footprint approach», що розроблялась у спіавтостві з чеськими колегами.

Слід відмітити, що Єлізавтеа Черниш здійснювала наукове співробітництво та перебувала в цьому інституті протягом шести місяців. Було проведено експерименти щодо очищення стічних вод і мулових осадів із впровадженням їхньої анаеробної обробки, моніторинг приток річки Влатва. Як результат спільна участь в міжнародних конференціях (Міжнародна конференція з питань енергетики, екології, епідеміології та інформаційних систем (7th ICENIS 2022), онлайн, Індонезія, 2022; 12-та конференція з міжнародною участю «Стічні води» 2022, Словаччина, 2022), опублікована спільна стаття та одна стаття на стадії підготовки для подачі в журнал, що індексується наукометричними базами даних Scopus та WoS.

Для розвитку співробітницва було проведено низку зустрічей. Зокрема, у вересні відбулась зустріч з директором департаменту охорони водних ресурсів Міністерства охорони навколишнього середовища Чеської республіки Лукашем Зарубою щодо огляду викликів сьогодення у сфері водних ресурсів України та науково-обґрунтованих пропозицій гармонізації законодавства України з Водними Директивами ЄС.

28.10.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.