У період з 18 квітня по 30 червня 2022 р. старший викладач Ірина Васькіна проходила  наукове стажування на кафедрі Екології та охорони довклля Природничого університету в Познані. Метою програми академічної мобільності було підвищення рівня практичної підготовки у проведенні прикладних досліджень на базі лабораторії кафедри екології та охорони середовища у галузі вимірювання та скорочення викидів парникових газів, аналізу кліматичних змін, а також технологій виробництва біогазу та біометану із різних типів сировини.

Ірина Васькіна ознайомилась з тематикою досліджень лабораторії кафедри екології та охорони середовища, зокрема в галузі біоіндикації забруднень води, атмосферного повітря, кліматичних досліджень, з наявним лабораторним оснащенням та ходом проведення досліджень , а також прийняла участь у польових дослідженнях емісії та накопичення парникових газів.

Викладач презентувала наукову діяльність СумДУ та кафедри екології та природозахисних технологій на науковому семінарі, а також мала можливість провести кілька лекційних занять для іноземних студентів, що навчаються в Польщі за програмою Еразмус.

Важливим результатом стажування стало підписання договору про співпрацю з Університетом природничим в Познані та досягнуті домовленості про можливості стажування для викладачів кафедри, щодо участі студентів, аспірантів та докторантів СумДУ у програмах академічної мобільності.

01.07.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.