Доцент кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ, к.т.н. Дмитро ЛАЗНЕНКО з 21 по 26 вересня у дистанційній формі за допомогою платформи Google Meet провів серію семінарів, спрямованих на розвиток системи теоретичних знань щодо збалансованого екологічного розвитку суспільства. Слухачами були як співробітники СумДУ, так і запрошені гості.

Серед питань, що розглядалися, були наступні:

1. Екологічна політика СумДУ.

2. Поняття життєвого циклу продукції та послуг. Аналіз впливу на довкілля за етапами життєвого циклу.

3. Врахування екологічних наслідків наукової діяльності.

   3.1 Місце наукової діяльності в життєвому циклі продукції та послуг. Екологічні наслідки використання результатів наукових досліджень і розробок. Шляхи ідентифікації, запобігання та мінімізації негативного впливу на довкілля.

   3.2 Порядок врахування екологічних наслідків під час проведення наукових досліджень і розробок у СумДУ та впровадження їх результатів.

4. Врахування екологічних аспектів в освітній діяльності.

   4.1 Місце освітньої діяльності в життєвому циклі продукції та послуг. Екологічні наслідки професійної діяльності випускників університету.

   4.2 Формування у студентів знань, умінь та навичок, необхідних для розуміння сутності, структури та шляхів досягнення Цілей сталого розвитку ООН, зокрема в частині екологічної складової.

5. Нормативно-правове регулювання негативного впливу на довкілля

Сподіваємось, що розглянуті питання дозволять більш глибоко розуміти вплив професійної діяльності на довкілля та екологічні наслідки при реалізації наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності.


27.09.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.