Кафедра екології та природозахисних технологій стала переможцем напряму «Жан Моне» програми ЄС Еразмус+ за результатами конкурсу 2022 року та буде реалізовувати проєкт «Біоенергетичні інновації в управлінні відходами: Європейський досвід упровадження циркулярної економіки (Bioenergy innovations in waste management: European experience in implementing a circular economy)» (BIOINWASTE - 101085172 - ERASMUS-JMO-2022-MODULE).

Зазначимо, що з 92 проєктів напряму «Жан Моне», рекомендованих до фінансування в Україні, 11 – здобуток СумДУ. Попереду 3 роки активної реалізації проєктів та впровадження європейських цінностей новими проєктними командами в діяльність університету! Щиро вітаємо професорсько-викладацький колектив проєктів-переможців, які у складний воєнний час знайшли сили щоб подати проєкти, думаючи про майбутнє відновлення країни. Особливу освітню цінність має те, що проєкти здобули усі без виключення інститути і факультети СумДУ: інженери-екологи, технологи, економісти і маркетологи, ІТ-шники, мовознавці, юристи і медики. Тематики проєктів надзвичайно актуальні і важливі як для університету, так і для нашої країни, зокрема пов’язані з впровадженням відновлювальних технологій у біомедицині, стратегією розбудови зелених кампусів, захистом фінансової системи від кіберзагроз, імплементацією механізмів ЄС спрямованих на протидію сучасним викликам і загрозам, біоенергетичними інноваціями в поводженні з відходами, міграцією до ЄС, сприянням сталого розвитку освіти через мову бренду.

Бажаємо нашій кафедральній проєктній команді, а саме доц, д.т.н. Єлізаветі Черниш, доц., к.т.н. Ірині Аблєєвій та аспірантці Вікторії Чубур, успішної імплементації проєкту та стійких результатів, а також вцілому усім професорсько-викладацьким колективам проєктів-переможців подальших успіхів!

Для довідки: Враховуючи результати 2022 року, на сьогодні СумДУ має в своєму активі 34 проєкти напряму «Жан Моне» програми ЄС Еразмус +.

Детальніше: https://int.sumdu.edu.ua/en/international/802

10.08.2022

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.