Доцент кафедри екології та природозахисних технологій Єлізавета Черниш взяла участь у проєкті «Higher education in Ukraine», що реалізується студентською медіаагенцією «Studio 16х9» медіа-центру Сумського державного університету. Вона відповідала на питання в межах своєї науково-дослідницької та міжнародної діяльності, зокрема щодо сфери впровадження діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія».

Так, було розглянуто такі питання:

1. Який спектр наукових досліджень охоплює ваша наукова діяльність?

2. Ви розвиваєте еколого-синергетичний підхід.  Розкажіть, будь ласка, про нього детальніше. Як ви прийшли до вивчення екологічної тематики?

3. Нам відомо, що у Вас є унікальний досвід дослідної роботи в Японії. Якого напряму він стосувався?

4. Вам вдалося познайомитися не лише з японською наукою, але й культурою. Які особливості цієї країни вас вразили?

5. Ви є координатором науково-дослідного проєкту щодо розвитку біоенергетичних технологій, що реалізується в рамках грантової програми для мультидисциплінарних дослідних груп від платформи AgriSciences, до якої увійшли дослідники із Сумського державного університету, Дніпровського державного аграрно-економічного університету і Чеського природничого університету у Празі. А також ви є відповідальним виконавцем українсько-чеського проєкту на 2020-2021 рр. Чи могли б ви детальніші розповісти про спільну діяльність із чеськими колегами?

6. Які ще країни ви відвідали з робочими візитами в межах своєї науково-дослідної діяльності?

7. Нещодавно на базі кафедри екології та природозахисних технологій було організовано Міжнародний інноваційно-прикладний центр «Водна Артерія» і ви його очолили. Які пріоритети розвитку цього центру ви бачите в довгостроковій перспективі?

Із записом зустрічі можна ознайомитися за посиланням: https://soundcloud.com/sumdu_edu_ua/an-environmental-synergetic-approach

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.