22 березня в Державній екологічній інспекції у Сумській області відбулася навчальна лекція для студентів кафедри екології та природозахисних технологій Сумського державного університету. Слухачами лекції стали студенти 3 курсу, які здобувають спеціальності «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища».

Начальник відділу екологічного контролю водних ресурсів Микола Шерстюк, завідувач сектору управління персоналом Сергій Рогота та головні спеціалісти Віталій Литвин, Олена Дейнега та Наталія Ступич розповіли майбутнім екологам про основні напрями та особливості діяльності Держекоінспекції, види перевірок та вимоги законодавства, обов’язки й відповідальність суб’єктів господарювання в екологічній сфері. Крім того, екоінспектори навели деякі цікаві приклади зі своєї повсякденної роботи та розказали, до чого мають бути готовими ті, хто планує пов’язати своє життя з природоохоронною діяльністю.


Заступниця завідувача кафедри екології та природозахисних технологій Інна Трунова підкреслила, що багато студентів СумДУ вже пройшли навчальну практику в Інспекції, і дехто з випускників тут залишився працювати, а нині навіть займають керівні посади.

Підсумував навчально-ознайомчу лекцію заступник начальника Інспекції Олександр Уваров. Він зауважив, що в Держекоінспекції завжди відчинені двері для тих, хто прагне пройти практику, стажування чи просто хоче отримати необхідну інформацію. Також додав, що нинішнє молоде покоління екологів володіє більшою базою наукових знань та краще розуміється на інноваційних природозахисних технологіях. Тому й інспекторам з охорони довкілля є чому повчитися у студентства. А відтак, обмін теоретичними знаннями і практичними навичками між Інспекцією та університетом неодмінно буде продовжуватись і посилюватись.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.