19 березня відбувся міжнародний науковий онлайн-вебінар в межах діяльності Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія» (далі – Центр «Водна Артерія»), що розпочав роботу у березні 2021 року на базі Сумського державного університету, кафедри екології та природозахисних технологій. Модератором заходу - д.т.н., доцентом Єлізаветою Черниш, було відзначено пріоритети розвитку Центру «Водна Артерія», який сформований на міждисциплінарних засадах та є координаційним осередком для розроблення інноваційних проєктних пропозицій, що орієнтовані на грантову діяльність міжнародного рівні, промислове впровадження інженерних рішень раціонального природокористування, енергоефективних рішень водоочищення та водопідготовки, впровадження замкнутих систем поводження із водними ресурсами. Також з доповіддю виступив комодератор  - Володимир Штепа, д.т.н., декан інженерного факультету Поліського державного університету (Білорусь) із темою «Стале управління водними ресурсами: очищення води і стічних вод, розробки в сфері аквакультури» в контексті розвитку пріоритетних напрямів співробітництва Центру «Водна Артерія».

На вебінарі з доповідями щодо розвитку напрямів співпраці в науковій сфері в межах діяльності Центру «Водна Артерія» взяли участь представники партнерських організацій із Білорусії, Німеччини, Чехії, Австрії, Словаччини, Франції та Японії, зокрема:

  • Балінтова Магдалена – професор інституту будівництва та довкілля, Технічний університет м. Кошице, Словаччина.
  • Рубік Гінек - керівник групи з дослідження біогазу з Чеського університету природничих наук в Празі, Чеська Республіка.
  • Джун Штефан – професор кафедри біотехнології, на теперішній час лідер групи «Процеси аналітичних технологій» та «Розумна біопродуктивна мережа», Технічний університет м. Берлін, Німеччина
  • Фукуі Манабу – директор інституту низьких температур, Хоккайдо Універеситет, Японія.
  • Матье Готье – доцент, старший науковий співробітник Лабораторії стічні води та забруднення навколишнього середовища Національного інституту прикладних наук м. Ліон, Франція.
  • Бохман Гюнтер - головний дослідник анаеробної технології,  Університет природних ресурсів та наук про життя, Австрія.

До зустрічі з обговорення напрямів міжнародного співробітництва приєднався професор Констянтин Ковлер, завідувач кафедри будівельних матеріалів, продуктивності та технологій Ізраїльського технологічного інституту.

Також доповіді представили співробітники  вітчизняних партнерських організацій, зокрема Роман Пономаренко д.т.н., заступник начальника кафедри пожежної та рятувальної підготовки Національного університету цивільного захисту України та Сергій Лобов, к.т.н., доцент Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Шаповалов Євгеній, к.т.н, науковий співробітник Національного центру «Мала академія наук».

Були визначені стратегічні пріоритети розвитку Центру «Водна Артерія» для організації роботи над спільними грантовими пропозиціями на міжнародному рівні. Ми відкриті до співробітництва!

Пропонуємо переглянути запис вебінару:

https://agrisci-ua.com/uncategorized/new-interdisciplinary-center-established-aquatic-artery/

https://cutt.ly/jxSnO0p

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.