Заступник директора Департаменту захисту довкілля та енергетики Сумської обласної державної адміністрації – начальник управління дозвільної системи та регулювання природоохоронної діяльності, голова екзаменаційної комісії за спеціальностями 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища» Кашпур Ірина Володимирівна взяла участь у проведенні семінару для студентів 3 курсу (групи ТС-81 та ОС-81) у межах дисципліни «Основи токсикології та нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище». За запрошенням старшого викладача кафедри Ірини Аблєєвої фахівець-практик виступила у форматі семінару-круглого столу перед аудиторією в онлайн-режимі на тему «Нормування у сфері поводження з відходами».

Ірина Володимирівна звернула увагу зміни у законодавстві щодо нормування у сфері поводження з відходами після 2016 року, зокрема відсутність законодавчого урегулювання питань лімітів на утворення та розміщення відходів, дозволів на розміщення відходів. Актуальними залишаються лише декларації про відходи та реєстри об'єктів утворення і оброблення відходів.

Ірина Володимирівна зупинилася детально на питанні особливостей провадження діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами та навела практичні приклади з професійного досвіду.

Студенти почерпнули багато цікавої та корисної практико-орієнтованої інформації щодо парадигми нормування і поводження з відходами.

Наприкінці Ірина Володимирівна запрошувала студентів до Департаменту захисту довкілля та енергетики для проходження переддипломної практики.

Щиро вдячні нашій голові екзаменаційної комісії за долучення до проведення семінарських занять для здобувачів вищої освіти.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.