Викладач кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ Ірина Васькіна прийняла участь у англомовному вебінарі «Кращі практики управління відходами на основі замкненого циклу» в рамках реалізації проєкту «Circular-based waste management» («Управління відходами на основі замкненого циклу»)». Вебінар було організовано експертним партнером партнером проєкут ГО “Green Buisness Norway”. Цього разу обговорювали кращі практики поводження з твердими побутовими відходами у Норвегії (доповідач пан Фроде Сивертсен, директор компанії “Mepex”). Під час доповіді обговорили сучасний стан із поводження з ТПВ у Норвегії, досвід впровадження різних технік сортування та переробки відходів, а також цілі, що ставить перед собою Норвегія.


Також директор Інституту захисту довкілля Литви пан Альбертас Скінуліс познайомив учасників вебінару із ситуацією щодо поводження із відходами у Литві, стан впровадження системи розширеної відповідальності виробника, існуючими технологіями переробки та планами на майбутнє. Серед основних причин недостатньо ефективного функціонування системи менеджменту відходів Литви пан Скінуліс відмітив недосконалість законодавчої бази та необхідність підвищення обізнаності населення стосовно можливостей переробки та зменшення обсягів утворення відходів, що ілюструє спільні виклики в цій сфері для України та Литви.

У вебінарі прийняли учать представники партнерів проєкту «Управління відходами на основі замкненого циклу» з України, Литви, Естонії, Норвегії.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.