Старший викладач кафедри Ірина Аблєєва успішно завершила програму за Модулем Жана Моне «Кращі Європейські практики для платформи «Водна Безпека» задля досягнення цілей сталого розвитку» № 97938-EPP-1-2018-1-UA-EPPJMO-MODULE WATER SECURITY – 2020, яка реалізується у Чорноморському національному університеті імені Петра Могили (м. Миколаїв).

Напрям Жана Моне є окремим компонентом міжнародного виміру програми Еразмус+, який має на меті популяризацію кращих європейських практик з водної безпеки та охорони довкілля за умов євроінтеграції України. Програма Модуля була досить насиченою та корисною для підвищення професійної кваліфікації у галузі водної безпеки. Розглядали питання, що стосуються європейського підходу до процедури нормування якості поверхневих вод, інтегрованого управління водними ресурсами, якість води у контексті змін клімату тощо.


Ірина Аблєєва також взяла участь у Міжнародній Літній Школі Жана Моне «Європейські Студії Для Сталого Розвитку», що проводилася у рамках реалізації інших проєктів програми Еразмус+. Організаторами заходу стали Національний університет харчових технологій (м. Київ) та Платформа Європейських Студій. Завдяки реалізації відповідної програми Jean Monnet Chair FoodPro учасники мали насичену програму, пов’язану з обговоренням проблем сталого розвитку у різних сферах.

Сподіваємося на участь в інших проєктах програми ЕРАЗМУС+, які мають на меті підвищення кваліфікації у сфері екологічної безпеки, сталого розвитку та технологій захисту довкілля.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.