Старший викладач кафедри екології та природозахисних технологій Ірина Аблєєва одержала грант за діяльність, яка сприяє використанню результатів досліджень у сталому розвитку через програму перевірки використання (VFN). VFN є частиною пріоритетних варіантів для більш широкого використання знань та впровадження ідей сталого розвитку від Університету Лінчепінгу (LiU), спрямованих на Порядок денний до 2030 року.

Спільне дослідження Ірини Аблєєвої щодо мета-аналізу разом з професором Алексом Енріхом Прастом з Університету Лінчепінгу (Швеція) розпочалося з березня 2019 року під час наукового стажування на кафедрі тематичних досліджень. Зараз вона працює над мета-аналізом, спрямованим на оцінювання відносної важливості застосування дигестату для накопичення вуглецю в ґрунті. Ця робота триває і відповідає одному з науково-дослідних завдань Біогазового дослідницького центру.

Фінансування за запитом буде використано у 2021 році для організації семінарів/практикумів у LiU для розповсюдження отриманих результатів та для участі у підсумковому семінарі від Біогазового дослідницького центру. Планується активна участь у конференціях з постерними презентаціями.

Основною метою таких візитів є перевірка результатів з подальшим залученням дослідників і зацікавлених сторін та постановка нових задач у розвитку біогазових ініціатив у рамках основних Цілей сталого розвитку.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.