В рамках реалізації проекту ПРООН/ЄС EU4Climate в Україні розпочинається робота з розроблення Національної стратегії адаптації до зміни клімату. До складу Робочої групи, яка складається з представників Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, міжнародних експертів, науковців, представників органів місцевого самоврядування, громадських активістів, увійшла і старший викладач кафедри екології та природозахисних технологій пані Ірина Васькіна.

12 листопада 2020 на інтернет-платформі Zoom відбулася перша установча зустріч щодо розробки Національної стратегії з адаптації до зміни клімату, яка стосувалася окреслення можливостей та пріоритетів для України у зв’язку зі зміною клімату та організаційних питань роботи. Члени Робочої групи мали можливість познайомитись, поділитися своїм досвідом та висловити свої очікування від стратегії та в цілому питань адаптації до кліматичних змін.



Приємно відмітити, що до складу Робочої групи також увійшли випускники нашої кафедри минулих років: пані Олена Мельник – кандидат технічних наук, керівник проєктного сектору, старший науковий співробітник науково-дослідної частини Сумського НАУ, доцент кафедри екології та ботаніки, керівник Кафедри Жан Монне «Кліматичне лідерство ЄС» та пані Наталя Странадко - кандидат політичних наук, інструктор та ментор (Портландський державний університет, Орегон, США), міжнародний експерт з екологічної політики та змінам клімату.

Бажаємо натхненної праці!

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.