Студенти третього курсу спеціальності 183 "Технології захисту навколишнього середовища" кафедри прикладної екології в рамках учбового процесу відвідали Департамент екології та охорони природних ресурсів в Сумській області. Заступник директора Департаменту – начальник управління екологічної безпеки та дозвільної системи Ірина Кашпур розповіла про стратегію екологічної діяльності та екологічні проблеми регіону.


Також студенти побували в Державній екологічній інспекції у Сумській області. Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Сумської області Віталій Литвин розповів студентам про діяльність інспекції, особливості та підстави здійснення планових та позапланових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства. Також поділився власним досвідом роботи, розказавши, на що спецыалыст в першу чергу під час перевірки звертає увагу та що найчастіше намагаються приховати підприємства від природоохоронців.


Ініціатор заходу, доцент кафедри прикладної екології Інна Трунова зазначила, що задля підготовки висококваліфікованих фахівців, студентам необхідно дізнаватися про практичні навички екологів. Для цього було вирішено розробити план подібних виїзних семінарів для студентів-екологів СумДУ на 2020 рік.

Слухачі семінару виявили бажання взяти участь у відборі проб води з водних об’єктів, аби на практиці зрозуміти, як саме і де відбираються зразки для аналізу. Також Інспекцією заплановано екскурсію до інспекційної лабораторії, де майбутні екологи зможуть на власні очі ознайомитися із проведенням гідрохімічного аналізу відібраних проб.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.