З 11 по 13 вересня Суми за запрошенням кафедри прикладної екології відвідав професор кафедри тематичних досліджень – екологічних змін Університету Лінчепінгу, Алекс Енріх Праст.

 


Метою його візиту був розвиток співробітництва у сфері освіти та науки, створення умов для проведення спільних досліджень та реалізації програм академічного обміну з підписанням відповідної угоди (протоколу намірів).

Ми обговорили можливості для співробітництва з виділенням суміжної наукової тематики, спільну підготовку науково-педагогічних кадрів, зокрема докторів філософії, а також підготовку спільних заявок для участі у міжнародних грантах та участь у програмах академічної мобільності.

Науковці кафедри прикладної екології представили закордонному колезі презентацію наукових напрямів кафедри. Пізніше Алекс Праст провів цикл лекцій для студентів, аспірантів для викладачів факультету ТеСЕТ з наступних тем:

  • Сучасні тенденції виробництва біогазу та шведський досвід у даній темі.
  • Методика проведення мета-аналізу для проведення наукових досліджень.

У цілому, візіт був дуже насиченим. Професор Алекс Праст виразив задоволення від візиту до Сум, зокрема до Сумського державного університету, подякував за теплий прийом та виразив сподівання на подальшу активну наукову співпрацю.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.