Завідувач кафедри прикладної екології СумДУ, доктор наук, професор Леонід Дмитрович Пляцук - лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій.

Науковці Сумського державного університету увійшли до колективу авторів, робота якого «Розробка та впровадження інноваційної технології виробництва екологічно чистих агроефективних мінеральних добрив на базі нових видів фосфатної сировини» була відзначена Премію Кабінету Міністрів України за розроблення та впровадження інноваційних технологій у 2019 році.

Розробка була спрямована на те, щоб зробити виробництво і застосування добрив більш екологічно безпечним та енергоощадним. Запропонована вченими технологія дозволяє вирощувати екологічно чисті продукти без негативного впливу добрив на довкілля.

Вручення відбулося 16 травня у приміщенні Міністерстві освіти і науки України за участі Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, Міністра освіти і науки Лілії Гриневич та провідних представників наукової спільноти України.

Вітаємо!

 

16.05.2019

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.