Доцент кафедри екології та природозахисних технологій, д.т.н. Єлізавета Черниш, що є виконуючим обов’язки директора Міжнародного інноваційно-прикладного центру «Водна Артерія» взяла участь у роботі Неформальної зустрічі директорів водних відомств ЄС, що відбулась 20. – 22 листопада 2022 у м. Прага (Чеська Республіка). Це чергова зустріч водних директорів ЄС та представників Європейської Комісії з актуальних водних питань, а також з питань удосконалення та гармонізації імплементації законодавства у сфері охорони водного середовища, зокрема Водної рамкової директиви.

На ній виступили Вероніки Манфреді, генерального директора Європейської комісії з охорони навколишнього середовища, Алеш Кендік, заступник міністра сільського господарства, відділ водного господарства, Єва Вольфова, заступник міністра навколишнього середовища, інші представники Європейської Комісії та запрошені доповідачі. Модераторами зустрічі були  директором департаменту охорони водних ресурсів Міністерства охорони навколишнього середовища Чеської республіки містер Лукаш Заруба та містер Ладіслав Файгл, керівник відділу політики управління водними ресурсами Міністерства сільського господарства Чеської Республіки та Водний директор Чеської Республіки. Слід зазначити, що насьогодні Чеська Республіка здійснює головування в Раді Європейського Союзу.

Наша колега Єлізавета Черниш виступила із доповіддю «Управління водними ресурсами в Україні та виклики воєнного часу», тематика якої має критичне значення для нашої країни. Маємо надію на розбудову співробітництва у цій сфері та плідну співпрацю з нашими Європейськими колегами.

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.