Сумський державний університет розпочинає новий міжнародний проєкт з Japan International Cooperation Agency та ESD Consortium Aichi. 16 жовтня на офіційній онлайн-церемонії було оголошено про старт проєкту. Учасників привітали представники Japan International Cooperation Agency та ESD Consortium Aichi. Проєкт спрямований на вдосконалення інженерної освіти.

Його реалізація розрахована на довготривалу спільну роботу і складається з трьох основних етапів. На першому етапі передбачається інтенсивний онлайн-курс, тематика якого буде зосередження на питаннях розвитку людських ресурсів, підвищення показників працевлаштування випускників, сприяння проведенню дослідницької роботи і впровадженню її результатів у промислове виробництво, підвищення рівня безпеки праці. Також учасники планують більше дізнатися про культурну спадщину Японії.

На стартовій зустрічі проф. Хідетоші МІЯКАВА прочитав лекцію «Industrial Technology Education in Japan», наголосивши на найважливіших аспектах підготовки інженерів, у тому числі з огляду на досягнення Цілей сталого розвитку.

За словами проф. Віталія ІВАНОВА, координатора проєкту від СумДУ, результатом першого етапу буде розроблення плану дій щодо вдосконалення підготовки інженерних кадрів.

До проєкту залучено 10 учасників, які представляють факультет технічних систем та енергоефективних технологій, факультет іноземної філології та соціальних комунікацій, науково-навчальний центр промислового інжинірингу, центр досліджень регіональної безпеки, департамент доуніверситетської освіти СумДУ, Сумський машинобудівний кластер енергетичного обладнання, комунальну установу «Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми».

У міжнародному проекті, спрямованому на удосконалення інженерної освіти під егідою Японського агентства міжнародного співробітництва, бере участь гарант освітньої програми "Технології захисту навколишнього середовища" старший викладач кафедри екології та природозахисних технологій, кандидат технічних наук Ірина ВАСЬКІНА.

Джерело: СумДУ

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.