Заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів (РОВР) у Сумській області Державного агентства водних ресурсів України Вакарчук Олена Василівна та її колега начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод РОВР Гречана Анна Михайлівна провели лекцію у межах дисципліни «Основи токсикології та нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище». За запрошенням старшого викладача кафедри Ірини Аблєєвої фахівці виступили перед аудиторією в онлайн-режимі на тему «Порядок нормування у галузі охорони водних ресурсів».

Олена Василівна звернула увагу на повноваження РОВР у галузі нормування використання водних ресурсів суб’єктами господарювання, чинну нормативно-правову базу, що регулює і визначає порядок розроблення нормативів та наслідки порушення вимог цих нормативів.

Анна Михайлівна зупинилася детально на питаннях одержання дозволу на спеціальне водокористування, обліку використання та відведення вод, подання звітної інформації тощо.

Студенти почерпнули багато цікавої та корисної практико-орієнтованої інформації, особливо були здивовані, що пять підприємств Сумської області потрапили до антирейтингу ТОП-100 найбільших забруднювачів природних вод.

Наприкінці Олена Василівна запрошувала студентів до РОВР для проходження переддипломної практики.

Щиро вдячні нашим роботодавцям за долучення до проведення лекційних занять для здобувачів вищої освіти.

26.11.2020

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.