Цього понеділка, 23 листопада, вебінар “Environmental Responsibility and Adaptation on Climate Change” в рамках Чеської віртуальної мобільності зібрав більше ніж 60 учасників з різних ВНЗ. Викладачі та аспіранти кафедри екології та природозахисних технологій прийняли активну участь у вебінарі, що проводила пані Яна Пулпанова (Jana Půlpánová) - керівник чеської агенції «Енвайростиль» (Ecologist Envirostyl & JAPŮ Agency, Czech Republic). Пані Яна поділилася своїм досвідом як підприємця, громадського діяча та волонтера, що працює в галузі захисту навколишнього середовища, впровадження «зелених» технологій та протидії змінам клімату.

Протягом 4 годин вебінару учасники семінару обговорили причини та наслідки кліматичних змін для різних екосистем, визначили план дій з їх пом’якшення на індивідуальному рівні, в щоденній діяльності, роль громадськості, науковців та бізнес-структур у цій роботі. Цікавим було поширення досвіду протидії кліматичним змінам республіка у Чеській Республіці та Західній Австралії, де нині працює пані Яна.

Віртуальна мобільність відбулася в рамках проєкту проекту «Міжуніверситетська співпраця як інструмент підвищення якості обраних університетів України", що реалізується спільно із Чеським природничим університетом (координатор Оксана Замора).

Місцезнаходження:

ауд. 115, 1-й поверх, центральний корпус

Телефон: +380 (542) 33-12-05

E-mail: [email protected]

Кафедра екології та природозахисних технологій,

Сумський державний університет,

вул. Харківська, 116,

м. Суми, Україна, 40007.